Adviestool estate planning

maakt erfrechtplanning

eenvoudig, duidelijk en compleet

Module Rekentool keuzetestament

De Rekentool keuze testament is een estate planning calculator die gebruikt wordt na een overlijden, om de langstlevende te adviseren over de mogelijkheden van het testament van zijn of haar partner.

 

Waarom kiest u voor een calculator voor estate planning?

In veel testamenten staan bepalingen (clausules) opgenomen waarbij de langstlevende partner na een overlijden een keuze dient te maken over het gebruik, dan wel de invulling van een bepaling (clausule). Denk bijvoorbeeld over het wel of niet gaan vergoeden van rente over de overbedelingsvordering van de kinderen.
In moderne testamenten staat vaak een opvullegaat en/of een keuzelegaat en/of vruchtgebruik legaat. Om uw klant hierover goed te kunnen adviseren dienen berekeningen gemaakt te worden. Daarnaast is het van groot belang dat de langstlevende een goed inzicht krijgt in de berekeningen en gefundeerd een weloverwogen keuze kan maken.
De Rekentool keuzetestament stelt u in staat eenvoudig en snel alle noodzakelijke berekeningen te maken en deze op een eenvoudige en begrijpelijke wijze te tonen aan uw klant.

 

Het gespreksverslag

Net zoals bij de adviestool (levens)testamenten worden alle berekeningen en de gemaakte keuzes van de langstlevende vastgelegd in een gespreksverslag. Hierdoor kan de langstlevende in alle rust en desgewenst in overleg met andere vertrouwenspersonen een keuze maken.
De software Rekentool keuze testament is op dit moment in ontwikkeling. Wanneer de software beschikbaar is, vermelden wij het op onze website. Wij kunnen u ook op de hoogte houden als u bericht wil ontvangen als de Rekentool beschikbaar is. Klik daarvoor op de knop hier rechtsonder.